DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Németh Balázs a top10-ben az év első időmérőjén

Jól sikerült első időmérő edzése az olasz Pedercini Racing Team színeiben Németh Balázsnak, hiszen a magyar pilóta a 10. rajtkockát szerezte meg a FIM Superstock 1000 Kupa szombati kvalifikációján Aragónban, ezzel a második legjobb eredményt elérve az öt versenyzőt felvonultató csapatban.

Egyedül a tavalyról az aragóni körrekordot is tartó olasz Savadori tudott nála gyorsabb lenni csapattársai közül, az olasz Grotzkyjt, a spanyol Alvizt és a francia Lanusse-t egyaránt felülmúlta a mai napon házon belül.

 

További jó hír, hogy van konkrét elképzelése Balázsnak arra vonatkozóan, hogyan tudna holnap még tovább gyorsulni a futamon, így abszolút pozitív előjelekkel várhatja a vasárnap 14:15-kor kezdődő verseny rajtját, amelyet az Eurosport2 élőben közvetít.


 
Németh Balázs, 10. rajtkocka
"A szabadedzés kicsit felemásra sikeredett, mert az éjszakai nagyobb esőzés folytán reggel még vizes volt a pálya. Az elején ezért ki se mentünk, és úgy 10-15 perccel a vége előtt sereglett ki mindenki a pályára, mert akkor váltak olyanná a körülmények odakint, hogy értelme legyen kimenni.  Azonban ekkor is zavaró volt, hogy helyenként voltak még vizes foltok és vízátfolyások a pályán, így nem lehetett teljes erőbedobással menni. Ezt én főleg azért sajnáltam, mert épp egy másik beállítást szerettünk volna kipróbálni, amiről így nem kaphattunk teljes értékű visszajelzést. Az időmérőn jó volt minden. Tudtam folyamatosan gyorsulni, és ugyan a végén nagy volt a forgalom a pályán, sikerült jól helyezkednem. Az utolsó körben Mercado ment előttem, aki ugye a pole-t is megszerezte, és kicsit meg is tudtam húzatni vele magam a szélárnyékban, ami segített. De a nagy igyekezetben néhányat belehibáztam ebbe a körbe, amiben részben az is szerepet játszott, hogy a megnövekedett tempó folytán előjött néhány probléma a hátsó tapadással. Valószínűleg kicsit keményebb hátsó rugó kell majd, úgyhogy ezt a holnapi warm up-on kipróbáljuk, és reméljük, a futamon sikerül majd még tovább gyorsulni. Nagyon szoros és izgalmas versenyre számítok, mert az első öt meglépett egy kicsit ugyan, de a 6. helyezettől lefelé vagyunk tízen egy másodpercen belül egymáshoz képest, és körülöttem vannak néhányan, akikkel csak ezredek választottak el minket a mai időmérőn. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a futamon, és a célunk, hogy megtartsuk helyünket a top10-ben, és lehetőleg javítsunk is 1-2 pozíciót. A csapat eddig nagyon jó munkát végez, és szerencsére velem is nagyon elégedettek. Nemcsak a saját szerelőim, de csapattársaim szerelői is gratuláltak nekem, és a csapatfőnöknek is tetszik az eddigi teljesítményem, úgyhogy mindenki pozitív és optimista a csapatban a holnapi futam előtt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: