DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

A H-Moto Team pilótái pontszerző helyről várják a vasárnapot

Pénteken jól indult, majd szombaton még jobban folytatódott a FIM Superstock 1000 Kupa idei évadnyitó hétvégéje Aragónban a H-Moto Team számára. A magyar csapat két külföldi pilótája, Riccardo Cecchini és Robert Muresan is sokat javított előzőnapi legjobb időeredményéhez képest, és a 11., illetve a 15. helyről várhatják a vasárnapi futam rajtját.

Reggel a harmadik szabadedzés még vizes pályán vette kezdetét, és a fokozatosan felszáradó pályán különösen Muresan volt elemében, aki a 8. helyen zárta ezt a gyakorlást, de Cecchini is a biztató 12. helyen végzett.

 

Ezt követően bőven volt ideje állítani a motorokon és előkészülni az időmérőre a csapatnak, hiszen az időmérőt az eredeti tervek szerint is csak 16:55-kor kezdték volna, ám a Superbike világbajnokság Superpole-ján történt olajfolyás és piros zászlós megszakítás folytán minden délutáni program odébb tolódott Aragónban, így a FIM Superstock 1000 Kupa kvalifikációjára végül negyedórás csúszással került sor. Fél órájuk volt rá a pilótáknak, hogy eldöntsék egymás között a rajtpozíciók sorsát, így gyorsabb megtelt élettel a pálya.

 

Cecchini ragyogóan kezdett, és sokáig a top10-ben szerepelt a neve az eredménylistán a már teljesen száraz pályán rendezett edzésen. Végül a 11. rajtpozíciót sikerült megkaparintania a holnapi futamra, a Pedercini Racing Team Kawasakiját terelgető, ám szintén a H-Moto Team hazai támogatását is élvező Németh Balázs az utolsó pillanatban szorította ki a top10-ből.

 

A csapat másik pilótájának, a román Superbike bajnok Muresannak valamivel nehezebb dolga van társainál ezen a hétvégén, hiszen ő most jár először Aragónban. Ennek megfelelően minden egyes megtett kör nagyon sokat számít neki, és a mai nap során is rengeteget gyorsult tegnapi legjobbjához képest. Ez a nap végén a 15. helyre volt elég, így holnap ő is egyértelmű pontszerzési esélyekkel vághat neki a 13 körös távnak.

 

A FIM Superstock 1000 Kupa aragóni futamát vasárnap 14:15-től az Eurosport2 élőben közvetíti.
 

Riccardo Cecchini, 11. rajtkocka
"Nagyon elégedett vagyok az időmérő edzésen elért eredményemmel. Ezek még az első próbálkozásaim ebben a kategóriában, és sokat kell még tanulnom, de úgy gondolom, hogy a hétvége eddig eltelt részében sikerült kis előrelépéseket tennünk. Holnap az első versenyemet fogom teljesíteni az 1000-es motorral, és a célom, hogy megpróbáljak tovább gyorsulni a kvalifikáción diktált tempómhoz képest."

 

Robert Muresan, 15. rajtkocka
"Ez egy jó nap volt. 1,3 másodpercet gyorsultunk tegnaphoz képest, de volt egy kis problémánk; eléggé csúszkált a motor hátulja. Holnapra szerintem erre találunk egy jó megoldást, úgyhogy alig várom a versenyt. Az kicsit megnehezíti a dolgomat, hogy most először járok Aragónban, mert ez egy olyan pálya, amit tökéletesen ismerned kell ahhoz, hogy gyorsan tudj menni rajta, mivel sok a beláthatatlan kanyar. De összességében elégedett vagyok, szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, és alig várom a holnapi folytatást."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: