DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Hernandez veszi át Spies helyét a hátralévő futamokon

Michele Pirro a továbbiakban már tesztversenyzői feladataira koncentrál, így a Pramac Racing kénytelen volt más pilótát találni Ben Spies pótlására. Az amerikai motorját végül is Yonny Hernandez kapta meg.

A kolumbiai versenyző nem akármilyen lehetőséget kapott, hiszen pályafutása során először ülhet fel prototípus MotoGP gépre. A 68-os rajtszámot használó pilóta az év eddigi futamait a Paul Bird Motorsport színeiben teljesítette, azonban az angol csapat beleegyezett, hogy a folytatásban már a Pramac Racing tagjaként szerepeljen. "Yonny egy érdekes versenyző." - kezdte Francesco Guidotti, a Pramac Racing csapatfőnöke. "Ő keresett meg minket azzal, hogy kaphat-e lehetőséget Ben Spies helyetteseként az elkövetkezendő néhány versenyen. Végül is a csapatával sikerült megegyezni és a hétfői teszten (ma a MotoGP Misanoban tesztel - a szerk.) már készen is áll majd az új kihívásra. A teszt egyúttal felkészülés is számára Aragónra, hogy némi tapasztalat birtokában érkezzen oda." - mondta az olasz szakember.



Hernandez 2010 óta versenyez a világbajnokságon, azonban az első két szezonját (2010 és 2011) még a Moto2-ben töltötte. Egy évvel ezelőtt a Blusens Avintia-val debütált a királykategóriában, idén pedig már a Paul Bird Motorsport versenyzőjeként állt rajthoz. A kolumbiai pilóta eddigi legjobb eredménye a legnagyobb géposztályban egy kilencedik helyezés, amit még a 2012-es indianapolisi nagydíjon ért el. Hernandez számára egyébként többek között azért is jött kapóra Spies helyettesítése, mivel év végén mindenképp távoznia kellett volna a Paul Bird Motorsporttól, így pedig elméletileg jobb esélye lesz egy új versenyzőülést találnia 2014-re, mintha továbbra is egy CRT nyergében próbálkozott volna.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: