DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat: A nehézségek ellenére is összejött a Q3

A Toro Rosso ifjú versenyzője hazai versenyéhez, az F1 történetének első Orosz Nagydíjához közeledve ismét biztató formát mutatott az időmérő edzésen.

Egyre jobban közeledik a Toro Rosso fiatal versenyzője, Danyiil Kvjat hazai versenye, így az ifjú tehetség számára nagyon fontos, hogy a lehető legjobb eredményekkel hangolódjon rá a Formula-1 történetének első Orosz Nagydíjára. A faenzai csapat a szabadedzéseken nagyon biztató formát mutatott, amire Kvjat tudott is építeni, s végül többek közt Jenson Buttont is megelőzve a 10. rajthelyet szerezte meg.



 



 

Kvjat így nyilatkozott az edzést követően: "Úgy gondolom, hogy mindent kihoztunk ma az autóból, szóval gratulálok a csapatnak. A Q3 nem volt a legjobb, és az egész edzésen kissé nehéz volt az autó vezetése" - mondta az orosz, aki úgy érzi, hogy a 10. helynél nem végezhetett volna előrébb:



 

"Szerencsére minden összeállt, sikerült egy jó kört futnom a Q2-ben, s onnan továbblépni. A 10. helynél viszont nem érhettünk volna el többet. Van még mit tennünk, hogy biztosítsuk az autó kiegyensúlyozottságát a futamra, de megtettük, amit tudtunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: