DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo többre számított a Mercedestől

A Red Bull ausztrálja a harmadik helyen zárta az időmérő edzést a Mercedes két versenyzője mögött, lemaradása ezúttal viszont másodperc feletti helyett csupán 0,173 szekundum. Emellett viszont tisztában van azzal is, hogy egy városi pályán nehéz előzni.

Amikor a kockás zászló leintette az edzést, Daniel Ricciardo a pole-pozícióban állt: de a két Mercedes a pályán mögötte érkezett, először Nico Rosberg, majd Lewis Hamilton szorította lejjebb a háromszoros futamgyőztest.

 

"Kellemes meglepetést okozott az eredmény, és az, hogy milyen szoros volt. A Mercedes jócskán elöl járt tegnap, de ma csak két tizedet tett ki a fölényük. Azt hittük, hogy több tartalékuk van. Érdekes lesz" - értékelte az időmérő edzést az ausztrál. "Ezen a pályán mindig nehéz előzni, de esélyünk van felvenni velük a versenyt holnap. Jó látni, hogy több csapat közel került a pole-pozícióhoz ma, ez még izgalmasabbá fogja tenni a versenyt" - utalt arra, hogy az ötödik Fernando Alonso lemaradása is csupán 0,226 másodperc.

 



Ha valaki, Daniel Ricciardo képes lehet arra, hogy a Red Bull autójának kedvező pályán legyőzze a Mercedeseket. Ő az egyetlen, aki a német csapat párosán kívül versenyt tudott nyerni, 44 ponttal Valtteri Bottas előtt magabiztosan a bajnokság harmadik helyén áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: