DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Szenvedett a Force India

Nehéz időmérőn van túl a Vijay Mallya F1-es csapata, hiszen Nico Hülkenberg a 13., míg Sergio Perez a 15. pozícióban zárt.

Bár a harmadik szabadedzésen visszaestek pénteki eredményeikhez képest, egy force indiás pilóta sem volt elégedett időmérőn nyújtott teljesítménnyel.

Nico Hülkenberg: "Az időmérő mindig is intenzív és stresszesen telik, de azt reméltem, versenyképesebb leszek, és legalább bejutok a top 10-be. Ahogy később kiderült, csak néhány tizedre voltam az utolsó bejutó helytől, de a köröm elég jónak tűnt. Pozitív érzéseim vannak a futammal kapcsolatban, mert a gumik terén szabad a választás, és Szingapúr mindig hosszú és eseménnyel teli versenyt hoz. Kevés a stratégiai opció, mert tegnap mindkét keveréken elég nagy volt a gumikopás. Az a célunk, hogy pontokkal menjünk innen haza."



 



 

Sergio Perez: "A pálya nagyon más volt ma, és nem vártunk ilyen drasztikus változást a kvalifikációra. Ahogyan haladtunk előrefelé az edzésen, egyre inkább nehezünkre esett munkára fogni a gumikat, úgy ahogyan mi szerettük volna. Már korán kimentünk a Q2 elején, hogy tiszta legyen előttünk a pálya, és tudtuk, hogy a felgumizódással folyamatosan javul majd az állapota. Sajnos még ezekkel a lépésekkel sem tudtuk végrehajtani azt a tervet, amit kidolgoztunk. Ha előretekintünk a versenyre, egyértelmű, hogy nehéz az előzés, de jó rajttal és erős stratégiával előre tudunk lépni néhány helyet. Gumikopás szempontjából nagyon kíméletlen a pálya, és mindenképp komoly szerepet fog játszani majd holnap. Pontszerzésért akarunk csatázni, de egy ilyen helyszínen bármi megtörténhet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: