DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Caterham idei harmadik főnöke is a csapat túléléséért küzd

Néhány hónap alatt már harmadik csapatvezetőjét fogyasztja az F1-es mezőny leginkább hányattatott sorsú istállója, a Caterham. A jövő évi autó már készül és az új főnök, Manfredi Ravetto bizakodó, hogy az el is jut a 2015-ös rajtrácsra.

Júliusban még Cyril Abiteboul irányította a Caterhamet, majd a tulajdonosváltást követően Christijan Albers került a vezetői székbe, ahonnan viszont személyes okokra hivatkozva mindössze két hónap után föl is állt, átadva azt addigi helyettesének, Ravettónak.

 

Ilyen gyakorisággal még a magyar labdarúgó válogatott élén sem szokás kapitányt cserélni, így hát nem csoda, hogy a nagy mozgolódás közepette egyáltalán nem tisztult ki a kép a maláj tulajdonú istálló jövőjével kapcsolatban. A szakember azonban elmondta, jelenleg afelé haladnak a dolgok, hogy a következő szezonban is láthatjuk az istálló autóit a mezőnyben.

 

"Az elsődleges célunk a cég stabilitásának megteremtése, úgy az anyagi, mint a technikai oldalon" - mondta Ravetto a pénteki sajtótájékoztatón Szingapúrban. "Továbbra is szeretnénk a legtöbbet kihozni az idei autóból, eközben pedig már nagy erőkkel dolgozunk a 2015-ösön. A következő évi modellt már teszteljük a Toyota kölni szélcsatornájában, akikkel pedig kiválóan tudunk együttműködni."

 



"Mindenki tudja, hogy milyen helyzetben volt a csapat, amikor átvettük, így jelenleg csak próbáljuk életben tartani. Folyamatosan dolgozunk rajta, és igyekszünk néhány részletet közölni a jövő évi programunkról is. Természetesen ott akarunk lenni a melbourne-i rajtrácson, mindenképpen erre törekszünk."

 

Az ötödik szezonját futó csapat még mindig nem tudott feliratkozni a pontszerzők közé, és jelenlegi helyzetükben idén sincs jó esélyük változtatni ezen a tendencián - egy kimagasló eredményre csak akkor lehet esélyük, ha egy zűrzavaros futam sok kiesőt hoz, ők pedig le tudnak csapni a lehetőségre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: