DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo nem hiszi, hogy ez a Mercedes valós fölénye

Mindössze három tizedmásodperc választotta el Daniel Ricciardót a tabella élétől pénteken Szingapúrban, bár az ausztrál szerint a Mercedes nem mutatta meg valós tempóját. Véleménye szerint vasárnap a gumikkal fog bajlódni az F1-es mezőny, ezért néhány merész taktikára, azaz ""csavart labdára" is számít.

Ricciardo volt az egyetlen Red Bull-pilóta, aki a hosszú etapokat is tudta gyakorolni pénteken, hiszen Sebastian Vettel motorcseréje miatt csak az edzés utolsó perceiben lépett pályára. A feltankolt autókkal futott átlagidőket tekintve Lewis Hamilton 1:52,8-at, az ausztrál pedig 1:53,4-et regisztrált, és Ricciardo úgy véli, inkább ez, mintsem az egykörös etapoknál látott három tized a valós különbség a két csapat között.

 

"A három tized jól néz ki, de az az érzésem, hogy egy kicsit több üzemanyagjuk volt a benzintankban" - próbálta értelmezni az edzés végeredményét. "Szerintem ha mindent kihoztak volna az autójukból, akkor most fél másodperccel lennének előttünk. Ám ha mégis ekkora a valós fölényük, akkor ez a hátrány még behozható."

 



A Red Bull háromszoros futamgyőztesét az is meglepte, hogy a szuperlágy és a lágy keverékű abroncsok között több mint 2 másodperces különbség volt tapasztalható. "Egy dolog gyorsnak lenni ezeken a gumikon, de egy egészen másik életben tartani őket öt körrel tovább. És ez utóbbival megspórolhatunk egy bokszkiállást a versenyen. Ez a hétvége igazi gumiharcot fog hozni, és a verseny talán néhány csavart labdát is bedobhat" - vetített előre érdekes taktikai csatákat az ausztrál.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: