DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Szenvedett a Williams Szingapúrban

A Williams F1-es csapat pénteki napján sokat szenvedett a Szingapúri Nagydíjra készülve. Leginkább az autó egyensúlyára panaszkodott mindkét pilóta, miközben aerodinamikai kiértékelést, beállítási- és gumimunkát végeztek.


"Nagyon nehéz nap volt a mai, mivel az autó egyensúlyával sokat szenvedtünk, éjszaka ezt meg kell oldani, mert különben nehéz hétvége elé nézünk" - vázolta a helyzetet Felipe Massa. "Az első és a második szabadedzés között javulást tapasztaltunk, de még további előrelépésre van szükség a harmadik szabadedzésen, ha olyan időmérő edzést szeretnénk teljesíteni, amilyet elvárunk. Tudtuk, ez a pálya nem fekszik majd nekünk annyira, mint a legutóbbi, erőt igénylő pályák, de sok tesztet végeztünk, amely segíthet nekünk holnap."

 




"Nem volt egy könnyű napunk, mivel az autó egyensúlyával szenvedtünk már kezdetektől fogva, különösen a hátsó résszel voltak problémák" - tette hozzá Bottas. "Ma este leginkább arra fogunk koncentrálni, hogy a lágyabb keverékből még többet tudjuk kihozni holnap, mivel a keményebb abroncsokkal szemben csak fél másodperc előnyre tudtunk szert tenni, míg mások két másodpercre. Nem hiszem, hogy a mai eredmény a valós helyzetet tükrözi, de az autót nem annyira könnyű itt vezetni, mint a korábbi pályákon, ezért keményen kell dolgozni, hogy javulást tudjunk elérni a köridőben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: