DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A gumikezelés lesz a döntő Szingapúrban

A Sahara Force India F1-es csapat eredményes pénteki napot zárt a Marina Bay pályán, több, mint 100 kört teljesített a vasárnapi Szingapúri Nagydíjra készülve.

"Komolyabb probléma nélkül teljesíteni a köröket és minden tervezett programot elvégezni jó kiindulópont" - kezdte el beszámolóját Nico Hülkenberg. "Ez egy átlagos pénteki nap ebből a szempontból, habár nem vagyok teljesen elégedett még az autóval. Egy kis munka még áll előttünk, jobban meg kell ismerni az autót és finomítani az egyensúlyán az időmérő edzés előtt. Holnap még több teljesítményt kell kihozni az autóból."




"Jó napunk volt, amely során sikerült teljesíteni programunkat" - tette hozzá csapattársa, Sergio Perez. "Az első jelek azt mutatják, nagyon szoros harc lesz az időmérő edzésen; tovább kell dolgozni és további tizedmásodperceket találni, mert egy jó rajtpozíció fontos eleme a versenynek. Vasárnap a jó stratégia és a gumik megóvása lesz a döntő. Ma mindkét keveréket használhattuk és felmérhettük teljesítményüket, de tudjuk, a hőség nagy szerepet kap, így elsődleges fontosságú lesz az, hogy az abroncsokkal gyengéden bánjunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: