DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Toro Rosso nehéz hazai versenyre számít

Elérkezett az idei évben is az az időszak, amikor a Toro Rosso hazai versenyére készül.

Az Olasz Nagydíj szintén hazai versenye egy másik híres csapatnak, amelynek logójában egy állat szerepel, azonban biztosan kijelenthető, a többi kilenc csapat is várja már a monzai hetet, mivel a naptárban egy különleges és történelmi versenyről beszélünk.

A Királyi Parkban vezetve érezni lehet a hely történelmét. Az egyik oldalon az érzelem kap helyet, a másik oldalon azonban az a kemény igazság, hogy a verseny a leggyorsabb a szezonban, köszönhetően a hosszú egyeneseknek, amelyeket néhány szűk sikán és számos kanyar tör meg.

Ez nem fog a legjobban feküdni az STR9 karakterének. A hosszú, gyors egyenesek miatt a fékek is kemény tesztnek lesznek alávetve, különösen azért, mert az autók alacsony leszorítóerejű konfigurációval mennek, habár a jelenlegi szabályok miatt a korábbi időszakkal ellentétben nincsenek Monza specifikus autók.

Ami az előzést illeti, az első kanyar féktávja a legjobb lehetőség, ezért az első körben elkerülhetetlen a tűzijáték. Tény, a modern Formula-1-ben a gyors pályák biztosítják a legkevesebb előzési lehetőséget, így a szombati időmérő edzés lesz az első akadály, amelyet mindenkinek le kell küzdeni. Ami a vasárnapot illeti, több tényezőt kell figyelembe venni, egyik az erőforrás, mivel a lehető legjobb energiastratégiát és üzemanyag kezelést kell megtalálni. A gumik komoly terhelést kapnak itt, így a Pirelli a klasszikus, kemény és közepes keveréket szállítja Monzába, ezért a stratégiában mindig a legkevesebb kerékcserét próbálják meghatározni - amely itt csak egy lehet.

"Ez a hazai versenyünk a Toro Rossónál és nagyon várom a hétvégét, mert mindig nagyszerű a tifosik előtt versenyezni, akik ezt a futamot különlegessé teszik" - közölte Jean-Eric Vergne. "Azt hiszem ez a verseny talán nehéz lesz számunkra, mivel leginkább a pálya erőt igényel, az egyenesekben repülni kell, ez pedig nem az erősségünk az idei évben. Mindent megteszünk azonban azért, hogy jó hazai versenyünk legyen. Tetszik a hangulat és jó emlékeim vannak innen, nyertem itt a World Series-ben. A tavaly versenyen az utolsó pontszerző helyen, a tízedik pozícióban végeztem és jó lenne most is legalább ilyen eredményt elérni."



 

"Nagyon szeretem Monzát és ez egy fontos pálya számomra, mivel néhány komoly győzelmet és dobogós helyezést szereztem itt" - tette hozzá Kvjat. "A tavalyi év különösen jó volt, amikor a GP3-as kategóriában az első versenyt megnyertem, a másodikon második lettem, melyet fordított rajtráccsal értem el. Ez egy nagy kihívást jelentő pálya, különösen az újoncoknak, mivel nagy a végsebesség. Mindig élvezettel vezettem itt a junior kategóriákban és remélem, az idei évben a Formula-1-es autóval is így lesz. Életem nagy részét Olaszországban töltöm, így nagyszerű lesz családias hangulatban lenni. Természetesen ez a Toro Rosso hazai versenye is, amely még különlegesebbé teszi a Formula-1-es naptár ezen versenyét."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: