DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams nem változtatna pilótapárosán

A Williams teljesítményért felelős főmérnöke, Rob Smedley elmondta, a csapat azt tervezi, hogy megtartja pilótáit, Felipe Massát és Valtteri Bottast a 2015-ös szezonra.

Massa a 2014-es szezon elején érkezett a Ferraritól, míg Bottas több éve a csapatot erősíti és 2013-ban lépett elő versenyzővé. A páros az idei évben pole-pozíciót és négy dobogós helyezést szerzett a csapatnak, s Smedley elmondása szerint nincs ok arra, hogy a grove-i alakulat változtasson felállásán 2015-re.

"Nagyon szeretném, ha ez a páros folytatná a jövő évben is, és nyilvánvalóan ez a terv" - mondta el Smedley. "Azt hiszem, hogy ez egy nagyszerű párosítása a fiatalságnak, elkötelezettségnek és tapasztalatnak. Nagyon kevés a konfliktus, mindketten azonos nézeteket vallanak, és ez hozzásegíti a csapatot ahhoz az utazáshoz, amelyet jelenleg véghez visznek. Nem arról szól minden, hogy mi történik ma és holnap, sokkal inkább arról, hogy mi lesz a következő hat hónapban, egy évben, két évben, három évben."

 




A szakember hozzátette, a szezon során mindkét pilóta tanul a másiktól.

"Jó látni ezt, Valtteri sokat tanul Felipétől, míg Felipe is tanul Valtteritől, mert Valtteri nagyon, nagyon tehetséges versenyző. Így bár nincs annyi tapasztalata, mint Felipének, elég tehetséggel rendelkezik, amelyből Felipe tanulni tud. Úgy érzem, ez nagyszerű, két olyan pilótával rendelkezünk, akik egymást lendítik előre, de ugyanakkor a csapatot is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: