DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Buon Compleanno Presidente - Montezemolo 67 éves

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke ma ünnepli 67. születésnapját - a hatvenhétből negyvenegyet a Ferrarinál, illetve a FIAT-nál töltött.

A Ferrari ma délelőtt hivatalos közleményben köszöntötte a csapat elnökét, Luca di Montezemolót 67. születésnapján. A Presidente 1947-ben látta meg a napvilágot Bolognában, épp abban az esztendőben, amikor elkészült a Tipo 125, az első Ferrari nevet viselő versenyautó. A diplomaszerzést követően 1973-ban került a Ferrarihoz, ahol gyorsan lépdelt előre, egy évvel később már a csapat menedzsere volt, újabb két év múlva pedig már ő felelt a FIAT minden versenytevékenységéért.



 

Montezemolo sok mással is foglalkozott, többek közt a Cinzano italgyár igazgatója, a Team Azzurra vitorláscsapat menedzsere és az 1990-es labdarúgó vb szervezőbizottságának tagja is volt, s politikai pályára is lépett, de a legtöbben természetesen a Ferrari elnökeként ismerik. Gianni Agnelli 1991 novemberében nevezte ki őt az Enzo Ferrari halála óta problémákkal küzdő csapat élére, Montezemolo pedig kilenc év alatt visszavezette a csúcsra a Ferrarit, mindenekelőtt a Michael Schumacher, Jean Todt, Ross Brawn hármasnak köszönhetően.



 



 

"Most vasárnap, a Ferrari minden dolgozója a legjobb kívánságait küldi az embernek, akivel nap mint nap osztoznak a vállalat gyarapodásán, a sikereken, a szenvedélyen és az értékeken, de mindenekelőtt az afelett érzett örömön, hogy a világ legjobb vállalatának dolgozhatunk" - olvasható a Scuderia hivatalos köszöntőjében."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: