DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel kipróbálta a szocsi pályát (videóval)

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az F1-es pilóták közül elsőként tehetett meg egy kört a szocsi pályán, ahol októberben az első Orosz Nagydíjat rendezik majd.

A Belga Nagydíj után Sebastian Vettel David Coulthard társaságában Szocsiba utazott, hogy az F1-es pilóták közül elsőként tegyen meg egy teljes kört az Orosz Nagydíj helyszínén. Vettel, aki tavaly áprilisban egyszer már meglátogatta a helyszínt, szemügyre vette a pálya körüli létesítményeket, majd egy Infiniti Q50 Hybrid volánja mögött többször is végigment a Szocsi Autodrom Hermann Tilke által tervezett aszfaltcsíkján.

 

 

Vettel így nyilatkozott a próbakörök után: "Remek érzés visszatérni Szocsiba, a pálya teljesen átalakult, mióta legutóbb itt jártam, hiszen akkor még csak egy építési helyszín volt. Ma mentem körbe először a teljes pályán, érdekes a vonalvezetése, nagysebességű kanyarok és technikás részek keveréke. Biztos vagyok benne, hogy nagy kihívás lesz F1-es autóval teljesíteni a kört, alig várom, hogy októberben visszajöjjek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: