DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rosberg alig látott az autójára akadó madzagtól

A csapattársával való ütközés és a futamot követő nyilatkozatháború mellett szinte teljesen feledésbe merült, hogy Nico Rosberg versenyét egy időre egy szokatlan jelenség is akadályozta, ami néhány körön át alaposan megnehezítette a látását.

Miután a szárnycserével egybekötött első bokszkiállása után visszatért a pályára, a Mercedese orrán lévő egyik antennára felakadt egy madzaghoz vagy kábelhez hasonlatos törmelék, aminek vége pont a német sisakja előtt lebegett, alaposan megzavarva őt a vezetésben. A fedélzeti kamerán is látszott, hogy Rosberg hiába próbálta lerántani az autóról, eleinte az nem mozdult, két kör után viszont sikerült megszabadulnia tőle.

 

"Egy nagy darab... nem is tudom micsoda felakadt az autóra és a szemem előtt lebegett" - emlékezett vissza a kellemetlen pillanatokra a Belga Nagydíj második helyezettje. "Eléggé megnehezítette a helyzetet és nem is tudtam tőle megszabadulni. Próbáltam leszakítani, de csak egy idő után lazult meg, addig viszont alig láttam valamit tőle. Olykor azt sem tudtam, hogy merre megyek, mert pont a rossz helyen zavart meg."

 



A koránt sem ideális látási viszonyok mellett azonban a német nem veszített sok időt, az érintett két körében 1:55,8-as és 1:55,4-es időt ment, majd ezt követően futotta meg azt az 1:54,3-at, ami a leggyorsabb köre volt abban az etapban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: