DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Közel került a dobogóhoz a Ferrari

A Ferrari pilótája, Kimi Raikkönen a negyedik helyen ért célba a Belga Nagydíjon, ám sokáig dobogót érő pozícióban autózott. Fernando Alonso versenyét elrontotta, hogy a rajtrácson csak későn tudták beindítani autóját, ezért öt másodperces stop-and-go büntetést kapott.

"Úgy döntöttünk, erre a versenyre sokkal agresszívebbek leszünk, korai kerékcserét választottunk a többiekkel szemben és így a verseny nagy részében az élen állókkal tudtam menni" - közölte Raikkönen. "Amikor Bottas a Williamsszel kezdett felzárkózni, tudtam, nincs megfelelő sebességem az egyenesben a védekezéshez és néhány körrel a futam vége előtt megelőzött. összességében elégedett vagyok a hétvégével. Tudtuk, nem leszünk könnyű helyzetben a pályán, de sikerült mindent megtenni és az idei évben először problémamentes, tiszta versenyünk volt. Az autó javult és ma a sebesség is jó volt. A negyedik hely mutatja, jó irányba haladunk, de nem jelenti azt, hogy elégedettek lehetünk. Ma sok pontot szereztünk, de azért vagyunk itt, hogy győzzünk és ennek érdekében folytatjuk a munkát."




"A mai versenyem hátránnyal kezdődött, mivel az autómat nem sikerült elindítani és egy másik akkumulátort kellett igénybe venni" - tette hozzá Alonso. "Ez csalódás, mert egész hétvégén erős sebességet mutattunk és a negyedik helyről indulva a dobogós helyezés is elérhető lett volna. A büntetéssel és azon a pályán, ahol a cégsebesség gyenge pontunk, tudtuk, nincs túl sok esélyünk, de ugyanakkor mindent megpróbáltunk. Sajnos a verseny vége felé volt néhány megkérdőjelezhető vezetői mozdulat és miután első vezetőszárnyam megsérült a Vettellel történt ütközés miatt, fontos volt, hogy célba érjek. Tudom, a versenybírák utánajártak a történteknek, de nem hiszem, hogy fontos ez, amikor a hatodik és a hetedik helyért harcolsz. Most előre kell tekinteni és Monzára készülni. Habár a pálya nem fekszik autónknak, mégis ez a hazai versenyünk. Támogatást kapunk a rajongóktól és a versenyen szeretnénk jobban teljesíteni. Reméljük sikerrel járunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: