DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen büntetése után mindkét Force India pontszerző

A Sahara Force India öt pontot szerzett a Belga Nagydíjon, miután Magnussen büntetését követően Sergio Perez a nyolcadik helyre lépett előre és csapattársa, Nico Hülkenberg a 10. pozíciót örökölte meg. A csapat most 103 ponttal áll a konstruktőri bajnokságban.

"Valahogy sikerült minden őrült harcot elkerülni ma, versenyem egészen sima volt" - mondta el Perez. "Padlógázzal mentem és azt hiszem, mindent kihoztunk ebből a versenyből. Egy kis időt veszítettem a második etapban, megelőztem a két McLarent és túlságosan elkoptattam az abroncsokat, amelyek később az etap végén visszaütöttek, mert időt veszítettem. Az utolsó tíz körben nagy nyomás alá helyezett Kvjat: gyorsan utolért, de sikerült feltartóztatnom őt. Végül sikerült néhány pontot szerezni és ez a fontos dolog."




"Csalódás, hogy nem sikerült ma a pontszerzés, de úgy gondolom, megfizettük a tegnapi hibák árát, amely után túlságosan nagy felzárkózást kellett elérni" - emlékezett vissza Hülkenberg, amikor még nem tudta, hogy Magnussen hátrasorolása miatt a pontszerzők közé lépett előre. "Rajtom nem volt valami nagyszerű, de az első körben nyertem néhány pozíciót. Ezt követően jó sebességem volt, de nehéz volt ezt megmutatni, mert erős forgalomba kerültem. A középmezőnyben vonatoztunk, mivel mindenki használta a DRS-t és ez megnehezítette az előzést. Azt hiszem, itt sok időt veszítettünk és itt úszott el a pontszerzésem. Gyorsan felzárkóztam a futam végén Kvyatra és nagyon közel voltam hozzá, de talán még egy körre szükség lett volna ahhoz, hogy elé kerüljek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: