DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: A fütyülők olvassák el a szabályzatot

Míg Daniel Ricciardót és Valtteri Bottast tapsviharral üdvözölték, Nico Rosberget négy alkalommal is kifütyülték a Belga Nagydíj dobogóján. A német versenyző tudni véli, kik tették.

Nico Rosberg a második helyen állt a Belga Nagydíj második körében, mikor a Les Combes kanyarban előzni próbálta csapattársát, a vezető Lewis Hamiltont. A szárnya épphogy hozzáért a brit hátsó kerekéhez, de ez elég volt a bajhoz, Hamilton defektet kapott, a versenyét pont nélkül zárta. Rosberg a szárny cseréjére szorult, a futamot végül második helyen fejezte be a győztes Ricciardo mögött.

 

"Ők brit rajongók, szóval érthető a dolog" - mondta Rosberg a dobogós ceremónia után, amelyen a közönség soraiból többször is általános füttyszó és hurrogás érkezett felé. "Nekem ez nem egy kellemes érzés. Arra kérem őket, hogy készüljenek fel, mielőtt ilyen véleményt mutatnak ki. Például olvassák el a szabályzatot, és próbálják megérteni, mi van előírva arról, hogyan kell a versenyzőknek egymással viselkedni. Egyébként is, csak egy kisebbség hangoskodott, a britek. A többiek izgatottak voltak, hogy egy nagyszerű versenyt láthattak."

 



A csapat vezetői, Toto Wolff és Niki Lauda nyilvánosan is kikeltek a történtek ellen, és bár nem mondták ki, érezhetően Rosberget okolták. A német óvatosan elkerülte az erre irányuló kérdéseket.

 

"Nem tudom, nekem pillanatnyilag még nincsen róla véleményem. Azt sem tudom, mit mondott Toto és Niki, ezért nem akarom kommentálni. Először látnom kell, azután tudok csak a részletekbe menni. Gyorsabb voltam, előzni akartam, megpróbáltam. A belső ív le lett zárva, ezért kívülről próbálkoztam, de sajnos összeértünk. Megpróbálkoztam vele, és ott voltam mellette."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: