DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes újragondolja a csapatutasítást

A Mercedes Formula-1-es csapata teljesen újragondolja Lewis Hamilton és Nico Rosberg versenyét a Magyar Nagydíjon történtek után.

Hamiltont arra utasították, engedje el Rosberget a futam során, a brit pilóta ezt nem tette meg, arra hivatkozva, hogy ha Rosberg gyorsabb, akkor előzze őt meg.

A Mercedes elnöke, Niki Lauda elmondta, hiba volt kiadni ezt az utasítást és egyetértett Hamilton cselekedetével.

Eddig Rosberg és Hamilton szabadon versenyezhetett egymás ellen, de arra utasították korábban őket, hogy nem választhatnak különböző boxstratégiát és így nem alakulhat ki olyan helyzet, mint a magyar futam során.

A Mercedes autósport igazgatója, Toto Wolff úgy gondolja, miután csapata jól áll a konstruktőri világbajnokságban, a csapat érdekeit talán azt szolgálná a legjobban, ha a pilótákat teljesen szabadon versenyezhetnének.

"Ez az egyik gondolatunk" - ismerte be Wolff. "Talán a helyzet papíron egy kicsit más, mint a szezon elején. Jelenleg 170 pont az előnyünk a konstruktőri bajnokságban és talán kicsit lazíthatunk, egyetértésben a két pilótánkkal."




Wolff a nyári szünet alatt szeretne mindkét pilótájával beszélni és úgy gondolja, azok a szabályok, amelyekben a szezon elején megegyeztek, talán nem tarthatók, mert egyre nagyobb a küzdelem a bajnoki címért.

"Minél jobban a szezon vége felé járunk, egyre nagyobb az intenzitás és egyre nehezebb legyőzni csapattársad" - mondta el Wolff. "A szezon elején könnyen lehetett azt mondani, ezek a szabályok és eszerint dolgozunk. De most egyértelmű: ez a két pilóta harcol a bajnoki címért. Talán elérkezik az a pont, amikor a szezon elején megbeszéltek már nem működnek, mert nem kérhetjük egyik pilótánkat sem arra, hogy adja fel pozícióját, vagy veszélyeztesse saját bajnokságát és bajnoki esélyeit a csapat érdekében."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: