DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Feldühítette Boulliert az Észak-Koreáról kérdező újságíró

Feszült percek uralták a csapatvezetők pénteki tájékoztatóját a Hungarorigen, amikor a nemrég bejelentett, azerbajdzsáni verseny érkezésével kapcsolatban szegezett egy újságíró provokatív kérdéseket a főnököknek.

A német Sport Bild munkatársa azt kifogásolta, hogy a csapatok Bahreinben és a konfliktusos helyzetben levő Oroszországban, illetve a 2016-ban érkező Azerbajdzsánban versenyeznek, majd feltette a kérdést, hogy Észak-Koreába is hajlandóak lennének-e elutazni? A Force India vezetője, Vijay Mallya válaszolt óvatosan a felvetésre.

 

Egy másik újságíró azonban tovább feszegette a sajtótájékoztató szereplőinek tűrőképességét, egy nonprofit szervezet sajtószabadságot osztályozó listájával előhozakodva, ahol a kaukázusi ország csak alacsony pozíciót foglal el. Ekkor szakadt el a cérna a Red Bull-főnök Christian Hornernél, aki kiosztotta a negatív dolgokra - és nem a versenyzésre - koncentráló médiát.

 



A McLaren csapat versenyigazgatója, Eric Boullier is a meghívottak között szerepelt, a vitás kérdéseknél azonban hallgatott. Vasárnapi szóbeszédek szerint azonban különleges módon feldühítették a pénteki események - állítólag arra kérte az FIA-t, hogy vonja vissza a Sport Bild újságírójának sajtóakkreditációját.

 

A McLaren csapat egy másik tagja ezt cáfolta, de elismerte, hogy "bizonyos kérdések" feldühítették Boulliert a sajtókonferencián.

 

A francia a The Timesnak meg is szólalt a kérdésben: "A negatív hangulat gerjesztésével megtörjük az emberek szenvedélyét, akik néznek minket, és azokat is elriasztjuk, akik a jövőben érdeklődhetnek irántunk. Ez a negatív atmoszféra az egyik oka annak, amiért csökken a közönségünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: