DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sikerrel és Magnussennel zárult a biztonságos vezetés kampánya

A Johnnie Walker idén kilencedik alkalommal hirdette meg a felelősségteljes vezetésért kiálló "Soha ne igyál, ha vezetsz" kampányát, amely magyarországi célja tízezer aláírás összegyűjtése volt. Az elvárást túlteljesült, a sikert megünneplő záróeseményen Kevin Magnussen is részt vett.

"Budapesten sokszor jártam már, az alacsonyabb kategóriákban gyakran teszteltünk itt" - kezdte Magnussen. "Mi, versenyzőnk mindig nagyon sokat edzünk fizikailag is, hogy képesek legyünk kezelni az autókat. Az utcai autókat sem könnyű vezetni, alkoholos befolyásoltság alatt szinte lehetetlen őket az úton tartani.

 

A sajtótájékoztatón megjelent Guy Escolme, a Johnnie Walker globális márkaigazgatója, aki kiemelte, "a kampány célja, hogy meggyőzze és edukálja az embereket. Egymillió támogatót már elértünk, de cél újabb egymillió elérése." Az angolul Join The Pact névre hallgató kezdeményezés Magyarországon is sikerrel zárult, a kitűzött tízezer helyett tizenötezer támogatót sikerült összegyűjteni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kampány autóján, amelyet bármelyik támogató elláthatott kézjegyével, egy négyzetcentiméternyi szabad helyet is alig lehetett találni. "A világszerte ismert McLaren csapat segít tömegekhez eljuttatni az üzenetet" - folytatta Guy Escolme. "Kevin, Mika Hakkinen és helyi sztárok csatlakoztak a mozgalomhoz."

 



Utóbbiak közé tartozik Michelisz Norbert is, aki - mint a magyar túraautó-futamok bizonyítják - képes hatalmas tömegeket megmozgatni. "Fontos a kampány, mivel sokan példaképként tekintenek ránk. A legkisebb alkoholos befolyásoltsággal is nagyon nehéz egy autót az úton tartani" - mondta a hazai versenyző.

 

A Johnnie Walker ígéretet tett, hogy sikeres kampány esetén tízezer kilométer taxiutat - hazajutást az éjszakában szórakozóknak - biztosít majd, hogy mindenki biztonságban otthonába érkezhessen. A bulisofőrködés nem ismeretlen fogalom Kevin Magnussen számára sem. "Sok fiatal barátom van. Én sosem iszom alkoholt - ez is hozzátartozik felkészülésemhez a Forma-1-es nagydíjakra -, ezért mindig én vezetek. Ők egyébként is rossz autóvezetők" - zárt humorosan a fiatal dán pilóta, akivel a Formula.hu röviden beszélgetett az eseményen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: