DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Egy pontot szerzett a McLaren a Hungaroringen

Egy tipikusan megjósolhatatlan nedves-száraz verseny egy pontot eredményezett a McLaren csapat számára.

A wokingi alakulat félreértelmezte az előrejelzést, az autókat az első biztonsági fázis alatt kihívta kerékcserére és a mezőny többi tagjával ellentétben nem a lágyabb keveréket, hanem az intermediate abroncsot használta. Miután a várt eső nem érkezett meg, mindkét pilóta teret veszített az újabb kerékcsere miatt.

A tervezett másik kerékcsere után a két pilóta már nem tudta a várt sebességet hozni, Jenson Button és Kevin Magnussen a tizedik és 12. helyen értek célba.

"örülök, hogy izgalmas versenyt láthattak a rajongók, de nekünk nehéz délutánunk volt" - mondta el az egy pontot szerző Button. "Nem hoztunk jó döntéseket ma. Az első körökben az esőben nagyszerűen mentünk: az ötödik helyen álltam - amely nem volt rossz pozíció -, de innen visszacsúsztam. Amint a pálya kezdett száradni, úgy gondoltuk, újra esni fog - sajnos azonban csak mi gondoltuk így. Úgy érzem, mindent jól csináltam a trükkös pályán is, de csapatként győzünk és veszítünk, gyorsan magunk mögött kell ezt hagyni és továbblépni. Tökéletes időpontban érkezik a nyári szünet - nyilvánvalóan nem ott állunk, ahol szeretnénk, de voltak pozitív eredmények és az egész csapat keményen dolgozott a szezon első felében. Remélem, hogy mindenki ki tudja pihenni magát, mielőtt a várhatóan jobb második félév megkezdődik."




"Nem a legjobb dolgokat csináltuk ma, de a boxutcából rajtolva nem hiszem, hogy túl sokat veszítettem azzal, hogy az intermediate abroncsokon maradtunk, amikor mindenki más a száraz pályára alkalmas gumikat tette fel" - tette hozzá Magnussen. "Tudom, kockáztattunk azzal, hogy az újabb esőzést vártuk, de azt hiszem, ezt meg kellett tenni. Nem hiszem, hogy sokkal másabb lett volna a helyzet, ha más stratégiai döntést hozunk de most le kell ülni a mérnökökkel és a stratégákkal, megbeszélni a helyzetet. Amikor a keményebb keverékre váltottunk már nem volt meg az a sebesség, amivel a pontokért harcolhattunk volna. Egy ilyen verseny után pozitívnek kell maradni és keresni azokat a területeket, ahol további javulást érhetünk el. Az egész csapatnak lehetősége lesz most pihenni egy kicsit és erősebben visszatérni. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a kemény munkáért, az elszántságért ezen az első 11 versenyen - visszatérünk és jobb dolgokat érünk el a szezon második felében."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: