DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kilenc tizedmásodpercen múlt a Sauber első pontja

Adrian Sutil a 11. helyen ért célba a Magyar Nagydíjon, kevesebb mint egy másodperccel Jenson Button előtt. Esteban Gutierrez a legjobb tíz között járt, amikor kiesett.

"Nagyon közel voltam ahhoz, hogy szerezzek egy pontot" - mondta Sutil, aki idén először ért volna el ilyen eredményt. "Nem volt könnyű verseny, főleg a kezdete és a két biztonsági autós fázis. Az első periódus alatt hajtottuk végre első kiállásunkat. Amikor visszatértem, várakoznom kellett, mivel Esteban még nem végzett. Időt veszítettem, de visszaküzdöttem magam. Végül a 11. lettem."

 

A vágyott pont azonban karnyújtásnyira lebegett előtte: "A kanyarokban gyorsabb voltam Jenson Buttonnál, de nem tudtam megelőzni, mivel nem hibázott, az egyenesekben viszont elhúzott tőlem. Ennek ellenére pozitív nap volt, közelebb kerültünk az előttünk álló csapatokhoz és ez az, ami számít."

 



Gutierrez versenyének műszaki hiba vetett véget, amikor a nyolcadik helyen tartózkodott. Az energia-visszanyerő rendszer miatt kellett befejeznie 33 kör után.

 

"A verseny jól kezdődött, pozíciókat nyertem a startnál. Igyekeztem precízen és kiegyensúlyozottan vezetni. Minden a megfelelő irányba haladt, a kiállásom is jól sikerült a biztonsági autós időszak alatt. Az újraindítás után Kimi Raikkönennel harcoltam. A tempóm jó volt, és tudtam tartani a lépést az előttem levő versenyzőkkel. Sajnálatos vége lett, de sok pozitívumot gyűjtöttünk" - fogalmazott a 22 éves mexikói.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: