DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Két összetört autó, nulla pont - ez a Force India mérlege

Borzalmasan alakult a Magyar Nagydíj a Force India számára: előbb Nico Hülkenberg, majd Sergio Perez törte össze az autóját a célegyenesre ráfordító kanyarban.

Rémes versenyen van túl a Force India: az idei szezon minden futamán pontot szerző istálló számára mindössze 23 körig tartott a Magyar Nagydíj, mindkét versenyzőjük baleset miatt adta fel a futamot. Nico Hülkenberg csapattársával ütközve esett ki a versenyből, s korrekt módon magára is vállalta a felelősséget, amit a kamerák felvételei alapján nem is nagyon lehet vitatni: "A pálya felszáradóban volt, közelről követtem Checót, amikor összeértem vele az utolsó kanyarban" - kezdte az események felidézését a német, majd így folytatta:



 

"Az előző körben sokkal szélesebben fordult, így megpróbáltam belülről megelőzni, ám ezúttal szűkebb ívet választott, én pedig már nem tudtam visszavenni. összeértem az autójával, elveszítettem az első szárnyamat, és egyenesen a korlátnak mentem. Az én hibám volt, elnézést kértem a csapattól. Különösen azért bosszantó a dolog, mert nagy lehetőséget jelentett ez a verseny, ám végül nem jól alakultak a dolgok."



 



 

Perez nyolc körrel később esett ki a versenyből: a mexikói pilóta a célegyenesre ráfordító kanyar kijáratán dobta el az autóját. A Force India a bokszutca falának csapódott, és alaposan összetört, így ismét be kellett küldeni a safety cart. Perez érthető módon nem volt valami boldog a futamot követően: "Csalódás, hogy így ért véget a hétvégénk, pedig úgy tűnt, hogy sok pontot szerezhetünk. Az utolsó kanyar kijáratán kicsit kiszélesítettem a rázókövet, elveszítettem az irányítást az autó hátulja felett, és ennyi volt, a falban kötöttem ki."



 

"Nagyon sajnálom, hogy így ért véget a versenyünk, különösen a csapat miatt, akik pontokat érdemeltek volna. A körülmények nagyon nehezek voltak, a pálya folyamatosan száradt és javult, ezért a határon akartam autózni, de voltak még nedves foltok, melyek kifoghattak rajtunk..." - mondta Perez, aki jelenleg 11. a bajnoki összetettben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: