DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat dühös tegnapi kicsúszása miatt, de tanulni fog belőle

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Danyiil Kvjat alighanem egy Q3-at érő kört dobott el, amikor megpördült a tegnapi kvalifikáción.

Danyiil Kvjat a tegnapi időmérő edzés számos áldozatának egyike volt: a fiatal orosz versenyző a Q2 utolsó szakaszában pördült ki, bár jó tempót mutatott, s úgy tűnt, hogy csapattársával együtt bejuthat a legjobb tíz közé. Kvjatnak hibája sokba került, hiszen a pálya széléről volt kénytelen végignézni, Vergne hogyan teljesít az utolsó szakaszban, végül Magnussen bokszutcai rajtja miatt egy helyet előrelépve a tizedik rajtkockából kezdheti meg a Magyar Nagydíjat.



 



 

Kvjat érthető módon nagyon csalódottan nyilatkozott az edzés után, de ígéri, hogy tanulni fog a hibájából: "Sima Q3 lehetett volna, de sajnos blokkolt a hátsó kerekem, és megpördültem. Dühös vagyok magamra, de bízom benne, hogy tanulni fogok a hibámból. Magam mögött hagyom majd a dolgot, és a versenyre koncentrálok, melyen nem lesz könnyű előzni, de megpróbálom a legjobbat kihozni a 11. helyből, mely végül is annyira nem rossz rajtpozíció" - mondta az orosz, akkor még nem tudván, hogy a hatodikból az ötödik sorba léphet előre.



 

Csapattársa, a nyolcadik rajthelyet megszerző Jean-Eric Vergne nagyon szeretné újabb pontokkal megerősíteni a Toro Rosso bajnoki hetedik helyezését: "Nagyon biztató a helyzet a verseny előtt, de továbbra is koncentrálnunk kell. Száz százalékot fogok nyújtani, a lehető legjobb helyen szeretném befejezni a futamot, hogy sok pontot szerezhessek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: