DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lauda: Vettel egyszer meg fogja elégelni Marko taktikázását

Niki Lauda újból megszólalt Sebastian Vettel lehetséges Mercedeshez igazolásával kapcsolatosan: a német istálló elnöke szerint a pletykákat a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko generálja, céljuk pedig a taktikázás.

A Magyar Nagydíj paddockjának egy fontos beszédtémáját jelenti Sebastian Vettel Mercedesbe való igazolása, ahol Lewis Hamiltont váltaná le. Niki Lauda már korábban is cáfolta a szóbeszéd hitelességét, most pedig a Red Bull-tanácsadó, Helmut Marko szerepéről beszélt.

 

"Egészen biztosan és egyértelműen tudom, hogy nem tettünk semmiféle ajánlatot Sebastiannak" - mondta az osztrák háromszoros világbajnok a Speed Weeknek. "Mit csinál Helmut? Becsukja az ajtókat Sebastian előtt azzal, hogy az ilyesfajta nyilvános cáfolatokra kényszeríti az embereket. De biztos vagyok benne, hogy erre Sebastian is rájön majd, és megkérdezi tőle: mit művelsz?"

 



Vettel egy ehhez hasonló nyilatkozatot már tett, amikor őt kérdezték az ügyben. "Nem tudom, hogy milyen forrásai vannak Helmutnak, vagy nincsenek neki, de elég változónak tűnnek, mondjuk ki" - fogalmazott a Red Bull pilótája.

 

A hétvége korábbi részében más versenyzőket is megkérdeztek: Nico Rosberg "ostobaságon felüli dolognak" gondolja, hogy két év múlva bekövetkezendő eseményről találgatnak - ekkor érkezne Vettel Hamilton helyére -, Alexander Wurz pedig úgy sejtette, Vettel saját piaci árát akarja megnövelni, hogy magasabb bérért hosszabbítson vele jelenlegi istállója.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: