DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa: Az FIA-nak is javulnia kell

Felipe Massa szeretne beszélni az FIA-val a versenybírák működéséről, miután a Német Nagydíjon az első kanyarban történt baleset miatt vizsgálat alá helyezték.

Massa és Kevin Magnussen az első kanyarban ütközött, a Williams oldalára fordult, majd újra négy kerékre állt. Miközben Massa elmondta, véleménye szerint Magnussen volt túlságosan agresszív, de a versenybírák mégis azt vizsgálták, a brazil pilóta okozta-e a balesetet. Massa Magyarországon is tartotta véleményét és közölte, meglepte a versenybírák döntése.

"Sokat kell javulni, még az FIA-nál is" - mondta el Massa. "Ha a versenybírák így gondolkoznak, akkor őszintén szólva nem tudom, miért versenybírák."




Arról, hogy szeretett volna-e beszélni a bírákkal az esetről, Massa elmondta: "Persze. De nem hiszem, hogy vissza kellene menni a múltba és a múltban élni. A jövőnek kell élni és megélni a jelent. Arra kell koncentrálni, hogy jó munkát végezzünk itt. Ez érdekel. A múlton nem lehet változtatni, így a jelenre kell koncentrálni."

Massa hozzátette, szeretné maga mögött hagyni a balesetet.

"Most már értem, hogy nemcsak magadért kell vezetni, a többiekre is figyelni kell. Nem szabad a múltban élni és arra gondolni, mi történt a legutóbbi versenyen. Abból semmit nem lehet tanulni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: