DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sutil: Maradok a Saubernél

Adrian Sutil cáfolta azt a feltételezést, hogy az év vége előtt távozna a Saubertől.

Sutil a tél folyamán érkezett meg a Sauberhez a Force Indiától, miután a svájci alakulat hetedik helyen zárta 2013-ban a konstruktőri bajnokságot. De ő és csapattársa, Esteban Gutierrez szenved az idei évben a Ferrari erőforrással szerelt C33-ban.

A Caterham mellett a hinwili alakulat a másik, amelynek 2014-ben még nem sikerült pontot szereznie. A Német Nagydíj hétvégéjén pedig elindult a pletyka arról, hogy Sutil esetleg elhagyja a csapatot.

A Magyar Nagydíj előtt azonban a német pilóta cáfolta, hogy távozna a csapattól, hozzátette, szeretne a Saubernek segíteni a javulásban.

"Ez nem igaz. Pályafutásom felében mindig arról beszéltek, hogy Adrian távozik, de 120 versenyt teljesítettem, így sajnálom, hogy az én arcomat kell nézni! Megfelelő választ fogok adni, de néhányak egy pletykát indítottak el, de a csapaton belül rendben van minden, egységesek vagyunk és próbálunk a nehéz helyzetből kilábalni."




Sutil szerint egy szükséges rosszat használt ki akkor, amikor egy privát csapathoz pénzt vitt azért, hogy versenyezni tudjon.

"Amióta a Formula-1-ben vagyok, folyamatosan ebben a helyzetben vagyunk. A Spykernél hét pilóta volt, de csak két autó. Ha pénzügyileg nem állsz jól, akkor természetesen könnyű olyan pilótákat az ülésbe ültetni, akik több pénzt hoznak a csapathoz, de nehéz a helyzet, amikor a péntek délelőttöt ezért ki kell hagyni, mert az lassít téged. Jelenleg a menedzsment próbál egyensúlyt találni és megfelelő döntéseket hozni. Ameddig sikerül ezt megoldani és nincs ezzel problémám, addig minden elfogadható és megérthető."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: