DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brit politikus üzent Ecclestone-nak Szocsi kapcsán

A brit parlament egy jeles tagja azt üzente Bernie Ecclestone-nak, hogy törölni kellene az oroszországi Formula-1-es futamot.

Oroszország és a nyugat viszonya az ukrajnai válság miatt már jó ideje igen feszült, ám a helyzet a múlt héten sokkal súlyosabbá vált a Malaysian Airlines MH17-es járatának lelövését követően, a mellyel oroszbarát szeparatistákat vádolnak. A 298 halálos áldozattal járó tragédiát követően ismét felmerült a kérdés, hogy a Formula-1-nek el szabad-e látogatnia Oroszországba idén ősszel.



 

A promóter állítása szerint minden a terv szerint halad az október 12-i futam előkészületeivel kapcsolatban, így semmi akadálya a futam megrendezésének, és Bernie Ecclestone is hangsúlyozta, hogy szeretné egybemosni a sportot és a politikát. Természetesen ezzel nem mindenki ért egyet, egy vezető brit politikus, David Davis például a Telegraph hasábjain üzent Bernie Ecclestone-nak:



 



 

"Ha Oroszország így folytatja, a nagydíjat nem szabad megrendezni, így helyes erkölcsi szempontból. A Formula-1-nek a múltban már voltak problémái Bahreinben is..." - nyilatkozta a korábban a belügyminiszter ellenőreként szolgáló 65 éves politikus. "Bár nem szeretem különösebben, ha sporteseményeket törölnek, úgy gondolom, hogy a Formula-1-nek reagálnia kell a nemzetközi felháborodásra. Fontos és megfelelő válasz lenne a futam törlése."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: