DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Lotus ""egészen jól" halad a 2015-ös autó fejlesztésével

A Lotus technikai igazgatója, Nick Chester elárulta, hogy az enstone-i csapat 2015-ös autójának fejlesztése nagyon ígéretesen halad előre.

Az elmúlt években remeklő Lotus csapatnak nehéz szezonja van, az eddigi tíz versenyen mindössze kétszer szereztek pontot: Romain Grosjean Spanyolországban és Monacóban is a nyolcadik helyen végzett - ez 8 pontot jelent, csak összehasonlításképpen: tavaly 314 pontot gyűjtött az istálló, összesen 14 pontot szerzett, közte egy győzelmet az idénynyitón. Az idei autó viszont teljes csődnek bizonyult, ám annak fejlesztését még nem adja fel a csapat, többek közt ezt is hangsúlyozta Nick Chester technikai igazgató a Magyar Nagydíj előtti interjújában.



 



 

"Határozottan jó esélyünk van a pontszerzésre Magyarországon, a nyári szünet után pedig továb folytatjuk az autó fejlesztését. Valószínűleg egy jelentősebb csomag érkezik még új alkatrészekkel, aztán pedig egy sor kisebb frissítés a szezon vége felé haladva a teljesítmény javítására" - mondta a brit szakember, aki azt is elárulta, hogy a Lotus már gőzerővel dolgozik a 2015-ös autón is:



 

"Kissé távolabbra tekintve, már a jövő évi autó tervezésével is jól haladunk. Nagyon ígéretesnek tűnik, néhány tulajdonságában alapvetően eltér majd az ideitől" - mondta Chester.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: