DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Újabb egykori F1-es a Formula E-ben, már csak három szabad hely

Lassan telítődik a szeptemberben induló új bajnokság, ezúttal is a Forma-1 korábbi szereplője csatlakozott: a Marussiánál 2011-ben vezető Jerome d"™Ambrosio a Dragon Racing tagja lesz.

A belga pilóta, aki egyetlen verseny erejéig a Lotusnál is szerepelt - Romain Grosjean 2012-es monzai eltiltása okán - a doningtoni teszten is részt vett, akkor még a China Racing színeiben. Végül a Dragon istállóhoz csatlakozott. Az amerikai gárda tulajdonosa Jay Penske, a legendás Roger Penske fia. dAmbrosio csapattársa Mike Conway lesz.

 

"Izgalommal tölt el, hogy én leszek a Dragon Racing volánjánál a Formula E első szezonjában" - mondta a 28 esztendős versenyző. "Alaposan szemmel tartottam a csapatot az elmúlt néhány hónapban, és úgy érzem, hogy közösen nagyszerű eredményeket érhetünk el az első szezon folyamán."

 



dAmbrosio a mezőny tizedik Forma-1-es múltú versenyzője, a legnagyobb nevek kétségtelenül Jarno Trulli és Nick Heidfeld. Lucas di Grassi is a mezőnyben van, aki dAmbrosio elődje volt a Marussiánál (akkor még Virgennek nevezték), és Bruno Senna és Karun Chandhok is ugyanebben az időszakban versenyeztek a másik kiscsapatnál, a HRT-nél.

 

Jelenleg már csak három szabad hely elérhető: a másik amerikai istállónál, az Andretti Autosportnál egy, illetve a China Racingnél, ahol dAmbrosio tesztelt, mindkettő.

 

 

A Formula E pilótafelállása jelenleg:

 

Amlin Aguri: Antonio Felix da Costa, Katherine Legge

 

Andretti Autosport: Frank Montagny

 

Audi Sport Abt: Daniel Abt, Lucas di Grassi

 

China Racing:

 

Dragon Racing: Mike Conway, Jerome dAmbrosio

 

e.dams Renault: Sebastien Buemi, Nicolas Prost

 

Mahindra: Karun Chandhok, Bruno Senna

 

Trulli GP: Jarno Trulli, Michela Cerruti

 

Venturi Grand Prix: Nick Heidfeld, Stephane Sarrazin

 

Virgin: Jaime Alguersuri, Sam Bird
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: