DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone megerősítette Mexikó érkezését

A közép-amerikai ország visszatérhet a Forma-1 vérkeringésébe már a jövő évben. Hivatalos bejelentésre rövidesen sor kerülhet.

Hivatalos megerősítés egyelőre nem történt, a CIE rendezvényszervező cég azonban egy tőzsdei közleményben elárulta, ötéves szerződést kötött meg a Forma-1-gyel, amely 2015-től életbe lép. A verseny kiötlője Tavo Hellmund, aki korábban az austini nagydíj főnöke volt, és a projekt részese Carlos Slim Domit is, a mexikói versenyzők, Sergio Perez és Esteban Gutierrez szponzorának fia.

 

A futamot ugyanazon az Autodromo Hermanos Rodriguez versenypályán rendezik majd, mint az eddigieket, először 1963-tól 1970-ig, majd 1986-tól 1992-ig. Az utolsó Mexikói Nagydíjat Nigel Mansell nyerte Williamsszel.

 



Bernie Ecclestone a Forbesnak röviden megerősítette: "Mexikó bejutott."

 

A hivatalos bejelentésre akár órákon belül sor kerülhet, az F1-es újságíró, Christian Sylt szerint ugyanis (mexikói idő szerint) szerdán reggel egy hivatalos sajtótájékoztató keretében hirdetik majd ki a visszatérést. A 2015-ös versenyt valószínűleg közvetlenül az USA Nagydíj előtt vagy után rendezik meg.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: