DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren és Mercedes Vettelt akarja?

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint igen - a Mercedes pedig nem cáfolta, hogy érdekelnék a négyszeres világbajnok szolgálatai.

 A korábbi években csak akkor jöhetett szóba Sebastian Vettel távozása a Red Bulltól, ha a Ferrarival emlegették egy lapon, amelyik csapatnál "mindenki" versenyezni akar, idén azonban a címvédő istálló rossz formája miatt pedzegetik a távozást, különösen, mivel Vettel eddig csupán kétszer állt a dobogóra, és új csapattársa, Daniel Ricciardo is jobban teljesít nála. A hétvégi Német Nagydíj csupán a második idei verseny volt, amelyen a német csapattársa előtt végzett.

 

Helmut Marko korábban elárulta, a McLaren "arcpirítóan" magas összegért akarta megszerezni Vettelt, annak ellenére, hogy a világbajnoknak a jövő év végéig szerződése van a Red Bull-lal. A német Sport Bild beszámolója szerint a Mercedes a kontraktus lejárta után csábítaná el a négyszeres bajnokot, aki Nico Rosberg csapattársa lenne.

 



A Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója, Toto Wolff nem cáfolta a feltételezést. "Topversenyzőkről beszélünk. Minden csapat akarja őket. Próbálunk képet kapni a pilótapiaci mozgásokról, mielőtt meghozzuk a döntésünket." Hamilton szerződése 2015 végén jár le, Wolff korábban azt nyilatkozta, szeretnének hosszabbítani vele. A Nico Rosberggel való megállapodást már korábban kibővítették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: