DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Pirro lesz a versenybíró, két DRS zóna a Hungaroringen

Az FIA bejelentette, Emanuele Pirro segíti a Magyar Nagydíj hétvégéjén a pilóták képviseletében a versenybírák munkáját.



Az 51 éves olasz ezt a feladatot kilencedik alkalommal látja el, legutóbb a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon ülhetett a döntnöki székbe. Pirro 38 Formula-1-es versenyen indult 1989-1991 között, újonc szezonját a Benettonnál töltötte, majd két évig a Scuderia Italia pilótája volt.

Pirro más autósport kategóriákban is kipróbálta magát, a 24 órás Le Mans versenyt ötször nyerte meg, valamint rajthoz állt a német és az olasz túraautó bajnokságban is.


Az FIA továbbá közölte azt is, hogy a tavalyi évhez hasonlóan két DRS zóna lesz a Hungaroringen, egy mérési ponttal. A zóna mérési pontja a 14-es kanyar előtt öt méterrel lesz, az állítható hátsó szárny aktiválására 130 méterrel a 14-es kanyar csúcspontja után, valamint hat méterrel az egyes kanyar csúcspontja után lesz lehetőség.

A versenyhétvége előtt néhány kisebb változtatást végeztek a pályán. A hármas kanyar bukóterénél található korlátot átalakították, hogy jobban lehessen a szükséges mentési munkálatokat végrehajtani. A hatos és hetes kanyarnál a pálya szélétől két méterre 50 milliméter magasságú fekvőrendőröket helyeztek el. A 11-es és a 12-es kanyar közötti rész bal oldalára, valamint a 14-es kanyar külső íve mellé új törmelékfogó hálót szereltek fel, a korláthoz közel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: