DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Formula-1-es pilótákat figyelmeztették a biztonságra

A Formula-1-es pilótákat figyelmeztették arra, hogy a pályára biztonságosan térjenek vissza, miután Kimi Raikkönen szerencsésen megúszta balesetét a Brit Nagydíj elején.

Raikkönen elhagyva a pályát a Wellington egyenesben próbált visszatérni az aszfaltcsíkra a silverstone-i verseny első körében, de autója felett elveszítette az irányítást és a korlátnak csapódott.

Habár az FIA nem büntette meg Raikkönent az estért - mert a finn pilóta megfelelő módon lassított a visszatérés előtt - az kiderült, hogy a múlt hétvégén, Németországban a pilóták eligazításán szóba került a baleset. A megbeszélés során a Formula-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting közölte, a finn pilótának szerencséje volt, hogy nem kellett a versenybírák elé járulnia.




Whiting kihangsúlyozta, hogy a szabályok kimondják, a pilótáknak biztonságosan kell visszatérniük a pályára, de amit Raikkönen tett az nem elfogadható.

"Nem változott az elbírálás, a szabályokban minden le van írva, bármely pilóta, aki elhagyja a pályát visszatérhet rá, de biztonságosan és előnyszerzés nélkül" - mondta el Whiting arról, hogy az FIA szigorúbban bírálják-e el jövőben az eseteket. Az én véleményem az volt, hogy Kimi nem biztonságosan tért vissza a pályára és sokkal óvatosabbnak kellett volna lennie. Minden pilótát figyelmeztettünk arra, hogy amikor a biztonsági zónából visszatér a pályára, akkor óvatosnak kell lenniük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: