DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hembery: Szükség van a bahreini tesztre

A Pirelli Motorsport igazgatója, Paul Hembery bízik abban, hogy Bahreinben szezon előtti tesztet szerveznek a jövő évben, annak ellenére, hogy a legújabb szabályváltozás szerint csak európai helyszín láthatja vendégül a mezőnyt.

A sivatagi királyságban kétszer négynapos teszten dolgozhattak a csapatok miután az első szezon előtti tesztet Jerezben teljesítették.

De 2015-től Európában kell megtartani mindhárom szezon előtti felkészülést, amely 2016-ra két négynapos tesztre csökken. Egy másik változás, hogy a szezon közbeni teszt kétszer kétnaposra változik, amelyet szintén európai helyszínen lehet csak megszervezni.

Hembery úgy érzi, a szigorítások a sport gumiszállítójára hátrányos hatással lesznek.

"Ez csalódás, mert az idei évben úgy éreztük, jó kompromisszumot találtunk" - mondta el Hembery. "Legyünk önzők, nagyon jó kezdete volt ez a szezonnak és jól sikerültek a szezon közbeni tesztek is. Teszünk majd egy megjegyzést, mert úgy érezzük, a sportnak legalább egy tesztet kellene engedélyezni Bahreinben, a szezon előtt. Abban nem bízhatunk, hogy a csapatok egyességre jutnak, de többen közülük úgy érzek, hogy elveszünk, ha nem teszünk valami hasonlót."




A csapatok azért mellőzték a bahreini tesztet, mert pénzügyileg megterhelő számukra, a felszerelések helyszínre szállítása igen sokba kerül.

Hembery úgy érzi ezt a területet vizsgálat alá kell vonni, annak érdekében, hogy a Pirelli megfelelően el tudja végezni a szezon előtti felkészülést.

"Ha némi pénzügyi segítséget kapnának a csapatok, akkor talán a tesztbe is belemennének."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: