DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újabb ex-F1-es a Formula E-ben

Sebastien Buemi személyében már a kilencedik Forma-1-es múltú versenyző csatlakozott az új elektromos bajnoksághoz. Csapattársa Nicolas Prost lesz, az e.dams alakulat főszponzoraként pedig a Renault érkezik.

"Sebastien Buemi hírnevét és sebességét fogja magával hozni, a tény mellett, hogy rendkívül népszerű a közönség és rajongók között" - jelentette be a Toro Rosso egykori versenyzőjének érkezését a csapat társtulajdonosa, Jean-Paul Driot. Buemi jelenleg a Toyota gyári csapatában versenyez a Hosszútávú Világbajnokságon (WEC), s bár a Le Mans-i 24 óráson csak harmadikak lettek, az összetettet vezetik Anthony Davidsonnal és Nicolas Lapierre-rel.

 

Csapattársa egy másik WEC LMP1-es versenyző, Nicolas Prost lett, akinek Driot szemléletmódját és technikai hozzáértését dicséri. Érdemes megjegyezni, hogy az e.dams csapat a GP2-ből és egyéb szériákból ismert DAMS és Nicolas Prost apja, Alain Prost szövetségéből jött létre. A négyszeres világbajnok jó kapcsolatot ápol a Renault-val, amely az e.dams főszponzorává lépett elő. A francia gyár biztosítja a teljes mezőny számára az elektromos erőforrásokat.

 



Sebastian Buemi a kilencedik FE-versenyző, aki Forma-1-es múlttal rendelkezik: Lucas Di Grassi, Jaime Alguersuari, Jarno Trulli, Nick Heidfeld, Bruno Senna, Karun Chandhok, Frank Montagny (hét verseny 2006-ban) és Stephane Sarrazin (egyetlen verseny 1999-ben) részvételét már korábban bejelentették. Közülük Trulli saját csapattal, a Trulli GP-vel indul, szintén ma pedig az is kiderült, hogy az AutoGP-ben hétvégén versenyt nyerő hölgy, Michela Cerruti lesz a társa. Ez azt jelenti, hogy a mezőnyben már csak hat hely szabad. Egyébként nem Cerrutti lesz az egyedüli női versenyző, a DTM-ből ismert Katherine Legge az Aguri csapat színeiben indul.

 

Ma derült ki az is, hogy az első szezon fináléjának - amelyet 2015. június 27-én tartanak Londonban - helyszínét a Battersea Park adja majd. "Ez a teljesen elektromos verseny egy fantasztikus toll lesz a sportkalapunkon" - mondta London polgármestere, de az Autosport forrásai szerint a helyszín még nincs száz százalékosan biztosítva.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: