DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Red Bull odaszúrt a Mercedesnek is

Christian Horner McLarent illető kritikája után a Red Bull saját weboldalán keresztül, névtelenül kritizálta a Mercedest, amely Daniel Ricciardo elvett második helyének múlt heti tárgyalásán háromversenyes eltiltást kért a Red Bull számára.

A Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság a múlt héten tárgyalta a Red Bull üzemanyag-átfolyási szabályszegésének ügyét. A tárgyalás nyilvánosságra került ítéletéből kiderült, hogy a Mercedes írásban nyújtott be kérelmet, amely a Red Bull három versenyről való eltiltásáról szól, emellett egy további hathónapos kizárásról egy évre felfüggesztve. A Mercedes azt állítja, az ügyvédjük által közölt kérelem nem tükrözi valós álláspontjukat, időközben meggondolták magukat, valójában csak felfüggesztett büntetést szerettek volna.

 

Többen úgy gondolják, a Mercedes tárgyaláson való aktivitása igazából bosszú, amiatt, hogy a tavalyi, titkos gumitesztelés utáni meghallgatáson épp a Red Bull szólalt fel leghangosabban a német gyártó ellenében. Mindenesetre azóta újabb odaszúrás közvetkezett, amelyet a Red Bull névtelenül oldott meg: Red Bull Spy (azaz kém) álnév alatt csípős bejegyzés jelent meg a csapat hivatalos weboldalán.

 



"A nagy hírek, amiket még emésztünk, hogy a Merci pajkos csirkefogói úgy döntöttek, a régi "™mindenbe beleütöm az orrom"™ játékot játsszák a fellebbezésünkön, és azt akarták, hogy három versenyről eltiltsanak minket. A vezetőségből néhány embernek össze kellett szorítania a fogát, de végül úgy döntöttek, föléjük emelkednek és nem kommentálnak. De abban biztos lehetsz, hogy mi idelent, a szénbányában elmondjuk a barátainknak, hogy hol lökjék meg azt a háromágú csillagot."

 

"Valójában az egész biztató: azt jelenti, hogy elég közel kerülünk hozzájuk, hogy megizzasszuk őket. Februárban ez még teljesen valószínűtlennek tűnt. Legalábbis ez az, amit Spy gondol: az utolsó hetekben nagy változáson mentünk keresztül."

 

A Mercedesen kívül a Red Bull a Kínai Nagydíjon a McLarennel is szócsatába került, a britekkel való szerződése ellenére a címvédőknél maradó aerodinamikai mérnök, Dan Fallows miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: