DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton különleges ajándékot kapott Laudától

Niki Lauda egy egészen különleges jutalomban részesítette a zsinórban három versenyt nyerő Lewis Hamiltont.

A karrierje során első ízben három egymást követő futamot megnyerő Lewis Hamiltonnak egy egészen különleges díjat ajánlott fel főnöke, Niki Lauda arra az esetre, ha Malajzia és Bahrein után Kínában is győzni tud: "Azt mondtam neki, hogy ha nyer, velem repülhet vissza Európába" - mesélte el a háromszoros világbajnok a Bild című lapnak.



 

Hamilton nyert, Lauda pedig állta a szavát, így Hamilton egy menetrend szerinti járat helyett az osztrák legenda Bombardier Global 5000-esének fedélzetén hagyhatta el Kínát a versenyt követően, melyen Hamilton beérte Laudát az örökranglistán a győzelmek számát tekintve - most mindketten 25 nagydíjelsőségnél tartanak.

 



 

Hamilton kiváló formában van, s bár egyelőre csak a második helyen áll csapattársa mögött, egyértelműen ő az idei szezon legnagyobb esélyese. Lauda természetesen elégedett csapata idei teljesítményével, de ahogy azt ilyenkor megszokhattuk, természetesen óvatosságra int: "Minden rendben van, de még sok verseny van hátra. A következő három hét lesz a legfontosabb" - hívta fel a figyelmet az osztrák az első európai verseny előtti fejlesztésekre.



 

"Meglátjuk, ki tud a legtöbbet előrelépni, ki a gyorsabb, ki nyer Barcelonában. Nagyon fontos lesz, most derül ki, hogy alakulhat a szezon további része. Ha Barcelonában az élen vagy, minden kicsit könnyebb lesz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: