DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Még bármi megtörténhet

A Red Bull Racing pilótája, Sebastian Vettel nem adta fel annak lehetőségét, hogy a Mercedes dominanciája ellenére megszerezze az idei szezonban ötödik világbajnoki címét.

Az idei évben a német pilóta eddig csak egy dobogós helyezést szerzett, amikor Malajziában a harmadik lett, a múlt hétvégén Kínában csak ötödik helyen zárt és új csapattársa, Daniel Ricciardo ismét legyőzte őt. Vettel jelenleg az ötödik helyen áll az egyéni bajnokságban 33 ponttal, az élen álló Nico Rosberggel szemben 46 egység a hátránya.

"Természetesen ez nem könnyű - nem sétagalopp, mivel nem tudunk még arról gondolkozni, hogyan fogjuk be a Mercedest" - mondta el Vettel a világbajnoki esélyeket illetően. "Másrészről a szezonnak még nincs vége - legalábbis nem hallottam ilyet -, hosszú évre készülhetünk. Így bármi megtörténhet - még! Az igazság az, hogy nagyszerű autónk van, most a fejlesztésekkel kell dolgozni és a lehető legjobban bevetni őket annak érdekében, hogy a Renault motorból több erőt tudjunk kihozni."




Vettel közben közölte, úgy érzi, nincs egységben az új RB10-zel: "Még nem ott vagyok, ahol lenni szeretnék és sokat küzdök az autóval. Ez egy folyamat. Néha úgy lehet érezni, hogy egy lépést tettünk előre, majd később azt, hogy egyet visszaléptünk. Remélhetőleg jó irányba indulunk a következő versenyeken, kezdve a Spanyol Nagydíjjal."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: