DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: A McLarennek saját magával kellene foglalkoznia

A Red Bull csapat vezetője, Christian Horner azt tanácsolja a McLarennek, hogy a bírósági tárgyalás helyett jobb lenne, ha inkább a saját pályán mutatott teljesítményükre összpontosítanának.

A McLaren arra készül, hogy perre viszi az aerodinamikai szakember, Dan Fallows ügyét, aki bár aláírt velük, de még sem kezdte meg a munkát Wokingban, hanem helyette inkább visszament a Red Bull istállóhoz. Sanghajban ezért maga Ron Dennis jelentette be, hogy Fallows miatt beperli a Red Bullt. A boksz utcai pletykák szerint Fallows eredetileg azért döntött a Red Bull elhagyása mellett, mert vezető pozíciót akart Peter Prodromou mellett eltöltött hét év után, a McLaren azonban Prodromout is leszerződtette, Fallows pedig ezt követően már nem akart a McLarenhez szerződni, ráadásul a hírek szerint Martin Whitmarsh menesztése és Ron Dennis érkezése sem növelte Fallows hajlandóságát arra, hogy megkezdje a munkát Wokingban.



 

"A McLarennél történt változásokat követően úgy döntött, hogy már nem akar csatlakozni hozzájuk" - nyilatkozta Horner.



 



 

Horner Dennis állítását is cáfolja, miszerint a Red Bull felelős Fallows szerződés szegéséért. "Ő jött oda hozzánk, hogy van e még nyitott lehetőség, és nem 100%-ban az ő választása volt" - folytatta Horner.



 

A McLarennek Horner szerint azonban jelenleg nem Fallows a legnagyobb gondja. "Óvatosnak kellene lenniük, és nem kellene elterelni a figyelmüket az otthoni dolgokról" - vélekedik Horner. "A McLarennek nyilvánvalóan könnyű így elterelni a figyelmet a legnagyobb problémájukról, és az is egyértelmű, hogy miért is keresnek aerodinamikai szakembert."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: