DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Smedley ferraris tapasztalata sokat segít a Williamsnek

Rob Smedley, Felipe Massa korábbi versenymérnöke több tekintetben is új szemléletmódot vitt a Williamshez, amely istállóhoz csak néhány hete csatlakozott. A brit mérnöknek azonnal feltűnt, hogy a grove-iaknál sok minden nem működik olyan hatékonyan, mint a Ferrarinál.

Smedley a teljesítménymérnök posztját kapta meg a csapatnál, és korábbi tapasztalatait felhasználva igyekszik irányt mutatni a szebb időket is megélt alakulatnak.

 

"A feladatom annak biztosítása, hogy minden jobban, hatékonyabban működjön, kiszűrjem a hibákat és javítsam a megbízhatóságot. Mindezek rendbe hozásával előrébb jutunk a rajtrácson. Olyan helyről érkeztem, ahol a műveleti oldal nagyon jól rendezett, így számomra talán egyértelműbbnek tűnik néhány dolog, mint az itteni srácoknak" - nyilatkozta.

 

"Van erre egy érdekes analógiám. Ha az előző csapatomnál el akartunk érni egy almát, tudtuk, hogy a lehető leghosszabb botra van hozzá szükségünk. Itt azonban olyan sok alma van, hogy nem is tudjuk, melyiket vegyük le előbb. A munkám része annak biztosítása is, hogy először mindig a legfontosabb területeket célozzuk meg."



"Mindenekelőtt azokon a részeken kell rendet tennünk, amelyek a legnagyobb előrelépéssel kecsegtetnek. Meg kell határoznunk, hogy melyek ezek, mennyi idő kell a megoldásukhoz, és milyen eszközökre van ehhez szükség."

 

A Williams ugyan sokak szerint dobogóesélyes autóval rendelkezik jelenleg, ám eddig egyszer sem jutottak az ötödik helynél előrébb az idei szezonban. A csapat számos lehetőséget dobott el magától különféle hibák miatt, legutóbb Kínában például Felipe Massa bokszkiállását rontották el végzetesen - éppen az ilyen hibák kiküszöbölése lesz Smedley dolga.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: