DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Magnussen: Család nélkül is jól érzem magam a versenyeken

Több versenyző is szereti, ha a családja elkíséri őt a versenyekre, de Kevin Magnussen számára zavaró a hozzátartozók jelenléte.

Talán némi összefüggés is van aközött, hogy a McLaren fiatal pilótája azon a futamon érte el eddigi legjobb eredményét, amelyen apja nem volt jelen. Ám a szezonnyitó óta Jan Magnussen igyekezett minél több időt tölteni fia mellett, s Kevin azóta csak két további pontot szerzett, és noha autójának tempója is visszaesett, az utóbbi versenyeken Jenson Buttonnal sem tudta tartani a lépést.

 

"Nagyon jól érzem magam egyedül is. Amikor a családom körülöttem van, az csak megzavar a koncentrálásban. Jó, ha itt vannak, de olyankor mindig velük akarom tölteni az időmet, ami nem használ" - mondja a fiatalabb Magnussen, aki véleménye ellenére is jó viszonyt ápol szüleivel.

 

"Ezért tényleg jobban szeretem, amikor nincsenek velem a hétvégéken, és többet lehetek a mérnökökkel. Malajziában például csak akkor voltam együtt apámmal, amikor este a hotelben vacsoráztunk. Ott jó volt, hogy csak mi ketten voltunk, és még lefekvés előtt beszélgettünk egyet."



Magnussen örül annak, hogy az F1-ben 1995 és 1997 között versenyző apja érdeklődik a sport jelenlegi kihívásai iránt, de szerinte nem feltétlenül a versenyhétvégéken kellene ezt megtárgyalniuk.

 

"Édesanyám mellett nőttem fel, ezért hozzá nagyon közel állok. Persze apámmal is jó a viszonyom, sokat beszélgetünk a versenyzésről, hiszen ugyanaz a szenvedélyünk" - mondta. "Ez rendben is van, de nincs szükségem arra, hogy itt legyen velem. Sokat kérdezget, hiszen már elég régen volt, amikor ő az F1-ben versenyzett. Rengeteg dolog változott, amelyekről ő már keveset tud. Most ő is próbálja ezeket megtanulni, nagy érdeklődést mutat." "Mindig a versenyzésről beszélgetünk, elmesélem neki, hogy milyen érzés vezetni az autót. örülök, hogy olyan apám van, aki érti, hogy mire gondolok, amikor túlkormányzottságról vagy a tapadásról magyarázok. De a verseny során nem tud segíteni ezzel."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: