DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa: Egyik versenyen sem volt még szerencsém

Felipe Massa mindössze 15. helyen ért célba a Kínai Nagydíjon, miután 78 másodpercet töltött a bokszutcában a csapat hibája miatt.

A brazil, akit a szezon előtti tesztelés alapján a bajnoki cím egyik titkos favoritjaként is emlegettek, nem érezhette magát szerencsésnek a szezonnyitó ausztrál versenyen, ahol a fékhiba miatt megállíthatatlan Kamui Kobayashi a legelső kanyarban lökte ki. Malajziában a "Valtteri gyorsabb nálad" rádióüzenet szintén nem tett jót önbizalmának. A Kínai Nagydíjon hatodik helyét vesztette el a 78 másodperces kiállás miatt: a szerelők mindkét hátsó gumit rossz oldalra tették fel, hosszú időbe telt, amíg felismerték a hibát. Egy átlagos bokszkiállás 22-23 másodpercig tartott Sanghajban.



 



 

"Nagyon nehéz nap volt. Mindent át kell néznünk, ami ma történt, és tennünk kell róla, hogy a jövőben ne ismétlődhessenek meg" - nyilatkozta borúsan a 32 esztendős Massa. "Újabb versenyen vesztettünk el értékes pontokat, de mit tehetnék? Meg kell értenünk mindent, ami ezen a versenyen történt - jót és rosszat is -, és meg kell próbálnunk javítani. Természetesen frusztrál a mai nap, de ezzel már nem tudunk mit kezdeni. Az is frusztrál, ami az előző versenyeken történt."



 

"Az első nagydíjon valaki kilökött, sok pontot elveszítettem. A legutóbbin harmadik-negyedik helyért harcoltam, a biztonsági autó miatt viszont csak hetedik lettem, még több pont úszott el. Ezen a futamon újabb probléma miatt veszítettem pontokat. Nagyon remélem, hogy ennek a sorozatnak most vége, és innentől kiegyensúlyozott versenyeink lesznek" - mondta Massa.



 

Rob Smedley, a brazil korábbi versenymérnöke, aki a teljesítményért felelős igazgató címét kapta meg a Williamsnél, hozzátette: "Egyértelmű volt, mit hibáztunk: a bal kereket akartuk a jobboldalra tenni és fordítva. Ami ide vezetetett, tágabb értelemben véve, hogy nem voltunk eléggé felkészültek, nem készültünk fel arra, hogy ilyen dolgok ne történjenek meg. Valami, amit nagyon szeretek a Williamsnél, hogy meg tudják mondani: ez jó volt, ez nem, ezen pedig javítani kell. Hétfőn és kedden eldöntjük, min kell változtatni, mik a prioritások, aztán igyekszünk megoldani."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: