DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ron Dennis útján: Montezemolo több időt tölt a csapatával

Luca di Montezemolo bejelentette, Stefano Domenicali távozása miatt mostantól kiterjeszti szerepkörét a Ferrari F1-es istállóján belül, segítve ezzel az új csapatvezető, Marco Mattiacci munkáját.

Az elnök ezzel hasonló lépésre szánta el magát, mint nemrégiben a McLarennél Ron Dennis, aki az idei évtől ismét szervesen bekapcsolódik a csapata életébe. Montezemolóban nincsenek kételyek azt illetően, hogy az F1-es tapasztalattal nem rendelkező Mattiacci a megfelelő ember az istálló irányítására, de igyekszik számára könnyebbé tenni a beilleszkedést.

 

"Segíteni fogok neki. Közelebb maradok a Formula-1-hez, ahogy a múltban is tettem. Több időt fogok ezzel tölteni" - mondta a Presidente a Gazzetta dello Sportnak.



"Én vagyok az, aki a legkevésbé elégedett a jelenlegi helyzettel, de ne aggódjanak, magamat állítom a célkeresztbe. Mattiacci a megfelelő választás, és hamarosan visszajutunk a győztesek közé."

 

"Egy fiatal menedzser mellett döntöttem, akiben nagyon bízok. Mindenképpen a Ferrari családon belül kerestem valakit, hogy ne kelljen a világban rohangálnom a haszonlesőket keresve. De most már tekintsünk előre: mindannyiunknak fel kell gyűrnünk az ingujjat, hogy ismét versenyképesek legyünk. Rengeteg tehetséges szakemberrel rendelkezünk, akiktől azonnali reakciót várok."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: