DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardót nyugtalanítják a Lotus problémái

Bár a Red Bull pilótájaként a Renault legerősebb partnercsapatánál versenyez, Daniel Ricciardo mégis aggodalommal figyeli, hogy a Lotus az első három futam és a bahreini teszt során sem tudott felülkerekedni a hajtáslánc megbízhatósági problémáin.

A francia cég négy csapatnak, a Lotusnak, a Red Bullnak, a Toro Rossónak és a Caterhamnek szállít erőforrásokat az idei évben. Az előszezoni tesztek során mindannyiuk számára gondot okozott a hajtáslánc teljesítményének kiaknázása, és rengeteg műszaki hibával is szembesültek, de mostanra már csak az enstone-i alakulat van jelentős lemaradásban ezen a téren.

 

"Nem túl megnyugtató azt látni, hogy a Renault egy másik csapata ilyen komoly nehézségekkel szembesül" - nyilatkozta Ricciardo a francia F1i-nek. "Nekünk is voltak problémáink a V6-os turbóval a teszteken, de egyik sem volt vészes."

 

"És mialatt mi képesek vagyunk folyamatosan javulni a megbízhatóság terén, meglep, hogy nekik továbbra is ilyen sok gondjuk van."



Ricciardo versenyeit eddig nem a technika, sokkal inkább a Red Bull csapathibái nehezítették. Ezzel szemben a Lotusok még a pontszerzésig sem jutottak el idén, és noha a Bahreini Nagydíjon mindkét autójukkal célba értek, az azt követő teszt két napján összesen csak 32 kört tudtak megtenni a szűnni nem akaró műszaki gondok miatt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: