DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Montezemolo: Korai már most Mattiaccit kritizálni

Luca di Montezemolo megvédte a Ferrari F1-es csapatának régi és új vezérét, Stefano Domenicalit és Marco Mattiaccit is.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nyilatkozatában a csapat előző és újonnan kinevezett csapatfőnökét is megvédte. A távozó Stefano Domenicali szerinte komoly bátorságról tett tanúbizonyságot azzal, hogy vállalta a felelősséget a gyenge szereplésért: "Olaszországban az emberek ritkán mondanak le... Domenicali jó pár cím megnyerésében közreműködött 23 év alatt, mégis volt ereje lemondani az elmaradó eredmények miatt" - idézte a Presidente szavait a La Stampa.



 

A történtekkel korántsem elégedett mindenki, az egykori Ferrari-pilóta, Patrick Tambay szerint Domenicaliból bűnbakot csináltak valami miatt, amiről nem tehetett, a Gazzetta szerinte sokan szkeptikusan állnak Mattiaccihoz, míg mások azt nem értik, miért kellett három futam után ekkora pánikba esni a Ferrarinál.



 

A Gazzetta cikkében különösen nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy Mattiaccinak vajmi kevés tapasztalata van az autóversenyzés terén, hiszen elsődlegesen marketingesként kiváló. Montezemolo azonban megvédte a 44 éves újdonsült csapatfőnököt: "Úgy döntöttem, hogy egy olyan fiatal menedzserre koncentrálok majd, akiben hiszek.



 



 

"Sok téves véleményt hallottam, például azt, hogy Mattiacci nem mérnök-típus. Csakhogy mi mind a Ferrari mérnökei vagyunk. Olyan embert akartam, aki része a Ferrari-családnak, hiszen tele vagyunk tehetséges, képzett emberekkel" - mondta a Presidente, akinek elmondása szerint Mattiacci kinevezését a FIAT-vezért Sergio Marchionne is támogatta.



 

"Most várom a reakciókat" - mondta Montezemolo, aki nem utazik el Kínába, ahol Mattiacci bemutatkozik az F1 közönségének a hétvégén. "Újra nyerni fogunk, és nem hagyjuk, hogy az új szabályok tönkretegyék a sportot. Számunkra a Formula-1 jelenti az életet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: