DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Danica Patrick valószínűleg nem lesz F1-es pilóta

A leendő F1-es csapatfőnököt, Gene Haast sok dologról megkérdezték az elmúlt napokban, az amerikai többek közt arról is beszélt, jelenlegi versenyzőit magával viszi-e az F1-be.

Nagyon úgy fest a helyzet, hogy világ egyik legismertebb hölgyversenyzője, az egyetlen nő, aki IndyCar-futamot nyert, Danica Patrick nem lesz Formula-1-es pilóta. Patrick esetleges átigazolása azt követően merült fel lehetőségként, hogy jelenlegi NASCAR-csapatának vezetője, Gene Haas megkapta a Formula-1-es indulás jogát, így szárnyra kaptak a pletykák, hogy mostani versenyzői is esélyesek lehetnek az egyik ülésre.



 



 

Haas azonban a minap közölte, hogy egy fiatal tehetséget és egy tapasztalt, idén is az F1-ben versenyző pilótát szeretne csapatába, s nem ez az egyetlen kizáró ok, ami miatt Danica Patrick (vagy épp Tony Stewart és Kurt Busch) nem jöhet szóba a csapat felállásának kialakításakor, Haas szerint ugyanis ez bármely versenyzőnek túl nagy váltást jelentene:



 

"Biztosan nem várnék el ilyesmit egyik jelenlegi versenyzőmtől sem. Lehetetlen lenne ezt végigcsinálni és túlélni. Már a gondolat is nagyon nehéz: egy F1-es autóba beülni egy NASCAR Sprint Cup-autó után..." - vázolta a problémát Haas, aki a hírek szerint egyelőre nem döntötte el, hogy 2015-öt, vagy 2016-ot célozza meg a bemutatkozással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: