DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Eltúlozzák a Kimivel való viszonyom

Fernando Alonso elmondása szerint közel sincs akkora rivalizálás közte és Kimi Raikkönen között, mint a rajongók és a média azt próbálják lefesteni. A spanyol az interjú során emellett felidézte első F1-es versenyének egy kellemetlen pillanatát is.

Noha mindketten világbajnokok, a Ferrari két pilótája eddig jól megfér egymás mellett - persze ennek az is lehet az oka, hogy egyelőre Alonso és Raikkönen nem tud az első helyekért harcolni, bár a spanyol ügyesen kerülte ki ezt a tényezőt a CNN által készített interjúban.

 

"A kívülállók mindig eltúlozzák a csapattársak közötti viszonyt" - mutatott rá Alonso. "Az persze igaz, hogy le akarjuk győzni a másikat, hogy nagyobb elismerést és jobb eredményt szerezzünk, de meg kellene nézniük egyszer, hogy hogyan zajlik egy csapatülés a versenyhétvégék során. Semmilyen probléma nincs közöttünk, pozitív hangulat uralkodik és építő jellegű vélemények a pilótáktól. Kiváló csapatmunkában dolgozunk, függetlenül attól, hogy az emberek mit olvasnak, vagy megfigyelőként mit látnak."

 



A spanyolnak már 218 F1-es rajt van a háta mögött, de amikor arra kérték, idézze fel emlékeit 2001-es debütáló futamáról, egy pillanatra sem kellett gondolkodnia, hogy elmesélje első, majdnem balesettel végződő megmozdulását egy F1-es autóban.

 

"Tisztán emlékszem még az első nagydíjamra" - kezdte. "Fogalmam sem volt, hogy mihez nyúljak hozzá a kormányon. A Minardival megérkeztem az Ausztrál Nagydíjra úgy, hogy egyáltalán nem teszteltünk előtte, mivel az autó nem készült el időben. Röviden elmondták, hogy mire való a kormány, hogy nyomogatni kell rajta a gombokat... Aztán emlékszem, hogy amikor először kihajtottam a garázsból, piros volt a lámpa a bokszutca végén. Az autók ott sorakoztak a kijáratnál, és amikor megérkeztem mögéjük, hirtelen bepánikoltam, mivel nem tudtam üresbe tenni az autót. Próbáltam megtalálni az erre való gombot, amire egy másodpercem volt, különben belerohantam volna valakibe."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: