DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrari a második legjobb szeretne lenni

A Mercedeshez mért komoly lemaradásuk fényében a Ferrarinál nem ringatják magukat hiú ábrándokban azt illetően, hogy rövid időn belül a mezőny élére törhetnek. Ehelyett Pat Fry szokatlan nyilatkozatot tett: a csapat jelenlegi célja a második hely.

Persze akármilyen furcsán is hangzik, rövid távon ez tűnik reális tervnek, főleg annak fényében, hogy Bahreinben a Ferrari pilótái önerőből is csak a 9. és 10. helyre tudták behozni az autókat, ráadásul a napokban az istálló vezetőváltáson is átesik Stefano Domenicali hirtelen jött lemondása miatt.

 

"A bahreini verseny óta rengeteg dolgunk volt, hiszen az autó teljesítményének minden összetevőjét átvizsgáltuk, a hajtáslánctól a felfüggesztésen át az aerodinamikáig" - nyilatkozta Fry, aki idén a mérnökigazgatói posztot tölti be a csapatnál. "Mindent beleadunk, hogy felzárkózzunk a többiekhez, mialatt a Mercedes jelentős fölénnyel rendelkezik a mezőnnyel szemben."

 

"Jelenleg a fő célunk annak bebiztosítása, hogy a második legjobbak legyünk. Ennek érdekében az autó minden területén javítani próbálunk, hogy minden versenyre a lehető legnagyobb előrelépést tegyük."

 



A szakember a vezetőségben történt változásra nem tért ki a Ferrari honlapján közölt nyilatkozatában, bár a csapat életére biztosan hatással lesz, hogy a Domenicalit váltó Marco Mattiacci a Kínai Nagydíj hétvégén debütál majd a Scuderia élén.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: